Haga Wiener 2014-06-29
Ca en vecka gammal förkultur från kylen, uppodlad i två steg, rejält med jäst.
3,5 kg Wienermalt
80 g syramalt
200 g vetemalt
30 g Hallertau Mittelfrüh (60 min)
10 g Hallertau Mittelfrüh (40 min)
10 g Hallertau Mittelfrüh (15 min)
Protafloc (15 min)
WLP 830 (sedan min dunkel)
63°C i 90 min
Lakade med ”hink i hink” med ca 75-gradigt vatten. Pre boil 15 l med OG 1.035,
kokade i 90 min, post boil 12 l med og 1.048. Hällde den kokheta vörten på minihink
för pastörisering. No-chill. Jäses i kylskåpet på 8°C.
2014-07-16: Tog ut dunken i rumstemp.
2014-07-27: FG=glömde kolla... men buteljerade iaf 19 grolsch-flaskor a 450 ml + 1 med
ca tre cm grums. Primade med strösocker med ca 3,3g per flaska (på ett ungefär med
teskedsmått).
2014-08-23: En god smakrik lager!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar