Haga Kul-lager 2014-08-23
(inspirerad
av Haga Dunkel)
3 kg
Münchnermalt
35 g
Hallertauer Mittelfrüh (30 min)
2 påsar
Bohemian Lager
64°C i
70 min
Mash-out
(kokande vatten, Lakade med ”hink i hink” med kokande vatten.
Kokade i
75 min, post boil 13 l med og 1.051. Hällde den kokheta vörten
på
minihink för pastörisering. No-chill.
2014-08-24:
Ställdes i kylskåpet (8 grader), jäst pitchades.
2014-08-25:
Vörten vispades (syresättning), ännu inga tecken på aktivitet.
2014-09-08:
Mätte sg till 1.050. Det verkar som att jästen inte mäktat med
att
komma igång i kylskåpet. Jag ställde ut hinken på balkongen skyddad av
en svart
sopsäck, tillsatte en påse till av samma jäst (ströddes uppå vörten).
Utetemperaturen
är omkring 10-15 grader de kommande dagarna.
2014-09-20:
FG=1.011 (ABV=5,2), väldigt snäll smak, hoppas den inte blir
för
menlös. Det blev 27 grolsch-flaskor a 450 ml. Primade med strösocker i
flaskningshink
med ca 7 g/l.
"Senare":
Denna visade sig bli riktigt bra till slut! Maltig i smaken. Jästen är
jag dock inte så imponerad av.
jag dock inte så imponerad av.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar