lördag 4 juni 2016

Råg-öl - 2016-06-03


mina ingredienser
? l/kg inmäskningsvatten
100% rågmalt (2 kg)
30g Saaz (?%) @60 minuter
40g Saaz (?%) @5 minuter
WLP 830

mina mäskningsraster
67°C i 60 minuter
75°C i 10 minuter (mashout)


mina värden
pre-boil volume: xx liter
pre-boil gravity: 1.0xx
koktid: 60 minuter
post-boil volume: xx liter
post-boil gravity: 1.045

mitt jässchema
10°C i 2 veckor
18°C i 2 dygn
kallkrasch



2016-06-03: Bryggningen gick utmärkt.


2016-06-29: Det märkliga med denna är att den är tjock, inte riktigt som nyponsoppa men nära. Smaken är intressant med råg-karaktären och inte alls för kraftfull. Det är just konsistensen som gör att denna inte funkar. Jag funderar ännu på om en betaglukanrast hade hjälpt vid mäskningen, men jag är skeptisk eftersom konsistensen var normal innan jäsningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar