mina ingredienser
|
12 l inmäskningsvatten
|
75% pilsnermalt (3 kg)
15% egenrostad chokladmalt (0,6 kg, från pilsnermalt) 10% vetemalt (0,4 kg) Eventuellt "torrhumlar" jag med lite rostad kokos senare |
50g Southern Promise (11%) @ ca 60 minuter
|
Saflager 34/70 sprinklades direkt på vörten och rördes ner (halv påse)
|
mina mäskningsraster
|
67°C i 50 minuter
|
mina värden
|
pre-boil volume: xx liter
pre-boil gravity: 1.0xx |
koktid: 50 minuter
|
volym i jäshink: 11 liter
post-boil gravity: 1.061
FG: 1.009 ABV: 6,8 % |
mitt jässchema
|
11°C i minst 2 veckor (i kylrummet)
|
18°C i 2 dygn
|
kallkrasch
|
2018-04-02: Eftersom jag kom på nu under påsken att jag vill brygga en porter så fick jag göra egen chokladmalt eftersom den var slut och butikerna är stängda. Jag värmde ugnen till 220 grader, ställde in pilsnermalten på ugnsplåtar och väntade en timme. Egentligen tänkte jag köra längre men det började ryka så förbannat så jag avbröt. Det visade sig dock att smaken på den egenrostade chokladmalten blev suverän! Bryggningen gick bra.
2018-04-22: Idag tappade jag denna på fat och den jäste ut till hela 1.009! God är den också, så jag har stora förhoppningar om denna.
Så här såg chokladmalten ut när den var klar. Den var helt klart mörkare längs sidorna och bakkanten, men det gör nog inget. Jag körde med fläkten på i ugnen för att distribuera värmen bättre |
Jag passade på att göra vete-chokladmalt också. Planen är att göra en dunkelweizen nästa gång |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar