mina ingredienser
|
12 l inmäskningsvatten
|
25% pilsnermalt (1 kg)
25% vetemalt (1 kg) 25% rågmalt (1 kg) 25% torrefied oats (780 g) |
100g Hüll Melon (5,2%) @ ca 60 minuter
|
En halv påse Belle Saison (utgången i mars) sprinklades i botten på jäshinken
|
mina mäskningsraster
|
67°C i 90 minuter (pga kokhinken upptagen)
|
mina värden
|
pre-boil volume: xx liter
pre-boil gravity: 1.0xx |
koktid: 50 minuter
|
volym i jäshink: ca 10 liter
post-boil gravity: 1.050
|
mitt jässchema
|
18°C i minst 2 veckor
|
kallkrasch
|
2018-04-14: Detta är ett experiment. Tyvärr fick jag inte tag i havremalt då jag inte planerat så väl, så det fick bli torrefied havre istället. Då jag smakade på vörten efter mäskningen så smakade den lite menlös, så jag tänkte att det är bättre att humla ordentligt än att skapa en medioker öl. Eftersom mäskningen blev längre på denna då kokhinken var upptagen så tänkte jag att jag kunde lika gärna höja till utmäskningstemp (78 grader) vilket jag normalt inte brukar bry mig om. Då svällde mäsken så pass mycket att det började rinna över. Jag fick pumpa ur en hel liter vört för att motverka den här effekten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar