mina ingredienser
|
12 l inmäskningsvatten
|
95% pilsnermalt (ca 4 kg)
5% egenrostad vetechokladmalt (0,2 kg) Havreskal |
50g Southern Promise (11%) @ ca 60 minuter (humle från 2013!)
|
En halv påse Belle Saison (utgången i mars) sprinklades i botten på jäshinken
|
mina mäskningsraster
|
67°C i 50 minuter
|
mina värden
|
pre-boil volume: xx liter
pre-boil gravity: 1.0xx |
koktid: 50 minuter
|
volym i jäshink: ca 13 liter
post-boil gravity: 1.055
|
mitt jässchema
|
18°C i minst 2 veckor
|
kallkrasch
|
2018-04-14: Eftersom portern jag bryggde för 2 veckor sen verkar så lovande så ville jag göra nåt med den hemrostade vetemalten också. Under bryggdagen beslöt jag mig för att göra en saison av denna och enbart ha vetemalt i maltnotan. Jag hade i havreskal då jag var rädd att det skulle rinna igenom dåligt. Med havreskalen rann det iaf igenom helt fantastiskt bra! Jag kunde recirkulera med större flöde än på mycket länge vilket också ger bättre temperaturkontroll.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar