mina ingredienser
|
12 l inmäskningsvatten
|
30% pilsnermalt (1,2 kg)
50% gotländsk rökmalt (2 kg) 20% rågmalt (0,8 kg) En struken tesked chilipulver (se bild) |
50g Hallertau Blanc (8%) @ ca 60 minuter
|
Saflager 34/70 sprinklades direkt på vörten och rördes ner (halv påse)
|
mina mäskningsraster
|
67°C i 50 minuter
|
mina värden
|
pre-boil volume: xx liter
pre-boil gravity: 1.0xx |
koktid: 50 minuter
|
volym i jäshink: 12 liter
post-boil gravity: 1.048
FG: 1.010 ABV: 5 % |
mitt jässchema
|
11°C i minst 2 veckor (i kylrummet)
|
18°C i 2 dygn
|
kallkrasch
|
2018-04-02: Jag gillar ju rököl men tänkte göra den lite snällare än förra gången då jag gjorde den på 100% gotländsk rökmalt. Jag kom på ett lite kul namn och då hade jag sen i chili också, lite bakvänt kanske.. Bryggningen gick bra.
2018-04-22: Idag tappade jag denna på fat och den jäste ut till hela 1.010! Tyvärr kan jag inte känna chillin alls och dessutom är den lite söt på ett ointressant sätt. Vi får se hur den blir kall och kolsyrad iaf.
Så här mycket chilipulver hade jag i koket. Jag glömde att det ju finns en knarkvåg i bryggeriet, men det här blir tillräckligt noggrannt hoppas jag |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar