måndag 2 april 2018

Ingen rök utan eld - 2018-04-02 (rököl)


mina ingredienser
12 l inmäskningsvatten
30% pilsnermalt (1,2 kg)
50% gotländsk rökmalt (2 kg)
20% rågmalt (0,8 kg)
En struken tesked chilipulver (se bild)
50g Hallertau Blanc (8%) @ ca 60 minuter
Saflager 34/70 sprinklades direkt på vörten och rördes ner (halv påse)

mina mäskningsraster
67°C i 50 minuter



mina värden
pre-boil volume: xx liter
pre-boil gravity: 1.0xx
koktid: 50 minuter
volym i jäshink: 12 liter
post-boil gravity: 1.048
FG: 1.010
ABV: 5 %

mitt jässchema
11°C i minst 2 veckor (i kylrummet)
18°C i 2 dygn
kallkrasch


2018-04-02: Jag gillar ju rököl men tänkte göra den lite snällare än förra gången då jag gjorde den på 100% gotländsk rökmalt. Jag kom på ett lite kul namn och då hade jag sen i chili också, lite bakvänt kanske.. Bryggningen gick bra.


Så här mycket chilipulver hade jag i koket. Jag glömde att det ju finns en knarkvåg i bryggeriet, men det här blir tillräckligt noggrannt hoppas jag
2018-04-22: Idag tappade jag denna på fat och den jäste ut till hela 1.010! Tyvärr kan jag inte känna chillin alls och dessutom är den lite söt på ett ointressant sätt. Vi får se hur den blir kall och kolsyrad iaf.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar