Namn på öl: |
Pilsner / Modern Lager (bryggkurs-öl)
| |||
Bryggdatum: | 2018-03-03 | |||
Mängd (liter) | ||||
Inmäskningsvatten:
| 23 liter | |||
Lakvatten: |
tills full 30-liters kokhink
| |||
Sort | Mängd (gram) | |||
Maltsort 1: | Pilsnermalt | 9000 | krossat på 1 mm | |
Totalt: | 9000 | |||
Sort | Mängd (gram) |
@ min/dgr fr kok-/jässlut
| ||
Humlegiva 1: | Nelson Sauvin | 27 | 60 | |
Humlegiva 2: | Cashmere | 27 | 60 | |
Humlegiva 3: | Summit | 45 | 7 dagar | I ena hinken |
Humlegiva 4: | Mosaic | 38 | 7 dagar | I ena hinken |
Humlegiva 5: | Amarillo | 45 | 7 dagar | I ena hinken |
Sort | Antal förp. | |||
Jäst: | W34/70 | 1 | ||
Mäskschema: | 67 @ 60 | |||
Koktid: | 60 | |||
Volym i jäshink: | 30 | faktiskt | ||
OG i jäshink: | 1.048 | faktiskt | ||
Jässchema: | 10 @ 2 veckor | |||
2018-02-10: | Detta var premiären för min nya 30-liters mäsk- & kokhink. Vi vägde inte upp malten annat än med krossens tratt som referens. Först startade jag med 15 liter inmäskningsvatten vilket var alldeles för lite. 23 liter var mer lagom och då finns det ändå plats för mer malt och vatten. Varmvattenhinken behöver vara helt full med varmvatten för att det ska räcka till att laka dessa mängder. Kokkärlet behöver vara betydligt större än mäskhinken! Om jag kör med mer än 7 kg malt så lär jag behöva koka i stora grytan för att få plats med allt, annars blir lakningen avslutad i förtid och jag får dåligt utbyte. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar