söndag 30 april 2017

Punk IPA (Emblad nr 1) - 2017-04-23

mina ingredienser
XX liter inmäskningsvatten
95% Extra Pale Malt (5,7 kg)
5% Cara Malt (0,3 kg)
25g Chinook @ 60 minuter (totalt 150g)
15g Ahtanum @ 60 minuter (totalt 100g)
25g Chinook @ 30 minuter
15g Ahtanum @ 30 minuter
37g Chinook @ 10 minuter
20g Ahtanum @ 10 minuter
17g Simcoe @ 10 minuter (totalt 67g)
25g Nelson Sauvin @ 10 minuter (totalt 50g)
63g Chinook @ 5 dagar före flaskning
50g Ahtanum @ 5 dagar före flaskning
50g Simcoe @ 5 dagar före flaskning
25g Nelson Sauvin @ 5 dagar före flaskning
50g Cascade @ 5 dagar före flaskning (totalt 50g)
Wyeast 1056

mina mäskningsraster
66°C i 75 minuter
75°C i 0 minuter (mashout)


mina värden
pre-boil volume: xx liter
pre-boil gravity: 1.xxx 
koktid: 60 minuter
volym i jäshink: 21 liter
planerad post-boil gravity: 1.053+ ???

mitt jässchema
19°C i 2 veckor
kallkrasch


2017-05-07: Idag åkte all torrhumle i. Den tillsattes helt löst i hinken (bara pellets).

2017-06-08: Denna blev galet god! OG blev högre än planerat, vilket vi inte tyckte var nåt att bry sig om...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar