torsdag 4 juni 2015

”Äppelpaj-likör” 2015-02-08

”Äppelpaj-likör” 2015-02-08

6 äggulor
1/4 tsk salt
150 g socker
2 dl äppeljuicekoncentrat
1 vaniljstång
6 kryddmått kanel
1 dl grädde
2 dl mjölk
2 dl 96% alkohol

2015-02-08: Blanda allt utom alkoholen. Koka upp under intensiv omrörning. Låt svalna. Blanda i alkoholen under intensiv omrörning (jag skriver intensiv omrörning då jag alltid är rädd att äggen ska skära sig). Slutvolymen blev 750 ml.

2015-02-14: Kanelen har kommit fram med tiden och den skulle jag kanske backa ner till 4 kryddmått nästa gång. Jag skulle kanske också dubbla mängden vanilj. Konsistens, utseende och smak är helt fantastiska!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar