onsdag 13 september 2017

Saffranspannkake - 2017-09-13 (Tävlingsöl höstölsträffen)

mina ingredienser
ca 12 liter inmäskningsvatten
4,2 kg pilsnermalt (100%) (maximalt fylld tratt på maltkrossen)
3 påsar saffran vid fattappning
Lätt vispad grädde smaksatt med salmbärssylt, kokt ris, socker och rostade mandelflarn (tillsätts vid servering)
11g Chinook (12,7%) @ 60 minuter
W34/70

mina mäskningsraster
65°C i 50 minuter


mina värden
koktid: 45 minuter
volym i jäshink: 13 liter
post-boil gravity: 1.072 (brygghuseffektivitet 74%: (13*72)/(4,2*300))


mitt jässchema
11°C i 2-3 veckor
kallkrasch


2017-09-13: Denna skulle egentligen blivit en saison men min sparade jäst liktade surt. Det här var ett nytt hastighetsrekord för mig med 3 timmar och 15 minuter från värmning av vatten till att jag lämnade lokalen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar