fredag 3 augusti 2018

Modern Lager - 2018-08-03

mina ingredienser
10 l inmäskningsvatten
100% Wienermalt (3 kg)
20g Warrior (15,6%) @ 30 minuter
70g Mosaic (10,4%) @ torrhumling
Jäst: W34/70

mina mäskningsraster
67°C i 40 minuter 



mina värden
pre-boil volume:
pre-boil gravity: 
koktid: 30 minuter
volym i jäshink: 13,5 liter
post-boil gravity: 1.045

mitt jässchema
13°C i en vecka, sen eventuellt en höjning innan kallkrasch. Torrhumlas i fatet en vecka innan servering.



2018-08-03:
Bryggningen gick bra och jag fick hög bryggeffektivitet på (13,5*45) / (3*293) = 69%
Mängden vatten var bra. Jag skummade bort proteinet från uppkoket.

2018-08-23:
Lättdrucken och god!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar