fredag 3 augusti 2018

IPL - 2018-08-03

mina ingredienser
11 l inmäskningsvatten
95% Maris Otter (3,8 kg)
5% Crystal 150 (0,2 kg)
30g Warrior (15,6%) @ 30 minuter
20g Warrior (15,6%) @ 5 minuter
30g Amarillo (7,9%) @ torrhumling
30g Mosaic (10,4%) @ torrhumling
30g Summit (14,7%) @ torrhumling
Jäst: W34/70

mina mäskningsraster
67°C i 40 minuter 



mina värden
pre-boil volume:
pre-boil gravity: 
koktid: 30 minuter
volym i jäshink: 13 liter
post-boil gravity: 1.053

mitt jässchema
13°C i en vecka sen en eventuell höjning och kallkrasch. Torrhumlas i fatet vid fattappningen en vecka innan servering.



2018-08-03:
Jag råkade ha i lite för mycket lakvatten vilket gjorde att jag fick skippa föra över det sista, vilket jag förmodligen tappade lite effektivitet på. Brygghuseffektiviteten blev låg på 55%, vilket även kan bero på den tjockare mäsken. Annars gick det bra. Jag kom till lokalen 7.30 och lämnade 12.10, på den tiden hann jag brygga två omgångar öl. Eftersom ale-kylen är tageen ur drift nu när det är så varmt så jäser jag denna med lagerjäst i kylrummet på 13 grader. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar