mina ingredienser
|
12 l inmäskningsvatten
|
75% pilsnermalt (3,75 kg)
10% egenrostad chokladmalt (0,5 kg, från pilsnermalt som rostats i 180 grader i 60 minuter) 5% Crystal 150 (0,25 kg) |
54g Summit (17%) @ ca 60 minuter
|
Jäst: US-05
|
mina mäskningsraster
|
67°C i 60 minuter
|
mina värden
|
pre-boil volume:
pre-boil gravity: |
koktid: 60 minuter
|
volym i jäshink: 15 liter
post-boil gravity: 1.060
|
mitt jässchema
|
18°C i 2 veckor
|
kallkrasch om jag hinner
|
2018-06-09: Bryggningen gick bra, väldigt bra till och med. Jag var på plats i bryggeriet 7.30 och var färdigdiskad 11.55! Det är tack vare den nya kvarnen som är så tyst att man kan köra den när som helst. Jag lakade rejält långsamt idag och fick ut betydligt mer vört än jag är van vid i det lilla bryggverket. En del av vörten fick jag koka i den andra hinken bredvid eftersom vörten inte fick plats. Jag räknar teoretiskt max om 4,5 kg * 300 = 1350 öchslepunkter. 15 liter * 1.060 ger då 900 / 1350 = 67% brygghuseffektivitet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar