mina ingredienser
|
12 l inmäskningsvatten
|
80% Pilsnermalt (ca 4 kg)
20% Münchnermalt (ca 1 kg) 150 g skivad färsk ingefära (kokades) 4 st krossade citrongrässtänger (kokades) 2 st uppskurna färska piri-piri chilifrukter (kokades) |
100g Jarrylo (14,2%) @ ca 60 minuter
|
Jäst: US-05 (del av ett paket som delades med cidern som gjordes samma dag)
|
mina mäskningsraster
|
67°C i 60 minuter
|
mina värden
|
pre-boil volume: ca 21 liter
pre-boil gravity: 1.050 |
koktid: 60 minuter
|
volym i jäshink: ca 16 liter
post-boil gravity: 1.053
FG: 1.014 => ABV: 5,1 % |
mitt jässchema
|
18°C
|
kallkrasch om jag hinner
|
2018-05-11: Bryggningen gick bra. Jag mäskade i 15-litersbryggverket och kokade i 30-litersbryggverket. Mängden humle var kanske i överkant men det är så skönt att bara öppna en påse och dumpa den i hinken utan att fundera så mycket över det. Nackdelen var dock att det försvann ett par liter med humlen på botten efter koket. Jag har 4 st citrongrässtänger till som jag krossat och fryst in. De tänker jag tillsätta under sekundärjäsningen.
2018-06-09: Fattappning. Smaken är god, ganska besk, men saknar den där fräschaste smaken av kryddningen. Chilin känns tyvärr inte alls. Det får bli en omtappning senare till ett fat med färska kryddor. Det känns iaf lovande.
2018-06-09: Fattappning. Smaken är god, ganska besk, men saknar den där fräschaste smaken av kryddningen. Chilin känns tyvärr inte alls. Det får bli en omtappning senare till ett fat med färska kryddor. Det känns iaf lovande.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar