fredag 11 maj 2018

Chilli LemonAle - 2018-05-11

mina ingredienser
12 l inmäskningsvatten
80% Pilsnermalt (ca 4 kg)
20% Münchnermalt (ca 1 kg)
150 g skivad färsk ingefära (kokades)
4 st krossade citrongrässtänger (kokades)
2 st uppskurna färska piri-piri chilifrukter (kokades)
100g Jarrylo (14,2%) @ ca 60 minuter
Jäst: US-05 (del av ett paket som delades med cidern som gjordes samma dag)

mina mäskningsraster
67°C i 60 minuter 



mina värden
pre-boil volume: ca 21 liter
pre-boil gravity: 1.050
koktid: 60 minuter
volym i jäshink: ca 16 liter
post-boil gravity: 1.053

mitt jässchema
18°C
kallkrasch om jag hinner


2018-05-11: Bryggningen gick bra. Jag mäskade i 15-litersbryggverket och kokade i 30-litersbryggverket. Mängden humle var kanske i överkant men det är så skönt att bara öppna en påse och dumpa den i hinken utan att fundera så mycket över det. Nackdelen var dock att det försvann ett par liter med humlen på botten efter koket. Jag har 4 st citrongrässtänger till som jag krossat och fryst in. De tänker jag tillsätta under sekundärjäsningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar