lördag 10 februari 2018

Jockes NEIPA - 2017-xx-xx

Namn på öl:
Jockes NEIPA (bryggkurs-öl)
Bryggdatum:2018-02-10
Mängd (liter)
Inmäskningsvatten:
2 * 12 liter
Lakvatten:tills full kokhink
SortMängd (gram)
Maltsort 1:Pale Ale malt3450krossat på 1 mm
Maltsort 2:Pilsnermalt3300krossat på 1 mm
Maltsort 3:Havregryn1500krossat på 1 mm
Maltsort 4:Vetemalt900krossat på 1 mm
Maltsort 5:Münchnermalt550krossat på 1 mm
Maltsort 6:Carapils320krossat på 1 mm
Maltsort 7:Light Crystal malt100krossat på 1 mm
Maltsort 8:
Totalt:10120
SortMängd (gram)
@ min/dgr fr kok-/jässlut
Humlegiva 1:Nelson Sauvin760
Humlegiva 2:Cashmere4525
Humlegiva 3:Citra4525
Humlegiva 4:Eldorado3825
Humlegiva 5:Summit4525
Humlegiva 6:Cashmere22.57 dagar
Humlegiva 7:Citra52.57 dagar
Humlegiva 8:Eldorado22.57 dagar
Humlegiva 9:Ekuanot22.57 dagar
Humlegiva 10:Amarillo307 dagar
Humlegiva 11:Mosaic307 dagar
Humlegiva 12:
SortAntal förp.
Jäst:London Ale 31
Sort & kommentarMängd (g eller ml)
Övrig ingrediens 1:salt0.3
Övrig ingrediens 2:Gips1.5
Övrig ingrediens 3:Kalciumklorid4.5
Övrig ingrediens 4:
Övrig ingrediens 5:
Mäskschema:67 @ 45
Koktid:45
Volym i jäshink:25faktiskt
OG i jäshink:1.072faktiskt
Jässchema:18 @ 2 veckor
2018-02-10:Då det inte skulle blivit så mycket öl kvar till mig annars så ökade jag satsen med 50% innan vi startade. Sen kom tyvärr inte alla deltagare ändå men... För att slippa krångla med stora kärl kördes lilla bryggverket 2 gånger i serie, men ändå fick inte all malt plats riktigt vilket gör att receptet inte riktigt stämmer. Bryggningen gick i alla fall bra. Jag fick vänta länge med att starta recirkulation under mäskningen men det gör inget. En hel del vört gick förlorad i humlegröten på botten efter koket, och så blev vörten lite starkare än planerat. När jag har lilla bryggverket så fullt som nu så måste inmäskningsvattnet hålla ca 76 grader för att man ska träffa en mäsktemp på 67 grader. Jag blev lite för trött för att koppla in "syrefri jäsning".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar