Namn på öl: |
Jockes NEIPA (bryggkurs-öl)
| |||
Bryggdatum: | 2018-02-10 | |||
Mängd (liter) | ||||
Inmäskningsvatten:
| 2 * 12 liter | |||
Lakvatten: | tills full kokhink | |||
Sort | Mängd (gram) | |||
Maltsort 1: | Pale Ale malt | 3450 | krossat på 1 mm | |
Maltsort 2: | Pilsnermalt | 3300 | krossat på 1 mm | |
Maltsort 3: | Havregryn | 1500 | krossat på 1 mm | |
Maltsort 4: | Vetemalt | 900 | krossat på 1 mm | |
Maltsort 5: | Münchnermalt | 550 | krossat på 1 mm | |
Maltsort 6: | Carapils | 320 | krossat på 1 mm | |
Maltsort 7: | Light Crystal malt | 100 | krossat på 1 mm | |
Maltsort 8: | ||||
Totalt: | 10120 | |||
Sort | Mängd (gram) |
@ min/dgr fr kok-/jässlut
| ||
Humlegiva 1: | Nelson Sauvin | 7 | 60 | |
Humlegiva 2: | Cashmere | 45 | 25 | |
Humlegiva 3: | Citra | 45 | 25 | |
Humlegiva 4: | Eldorado | 38 | 25 | |
Humlegiva 5: | Summit | 45 | 25 | |
Humlegiva 6: | Cashmere | 22.5 | 7 dagar | |
Humlegiva 7: | Citra | 52.5 | 7 dagar | |
Humlegiva 8: | Eldorado | 22.5 | 7 dagar | |
Humlegiva 9: | Ekuanot | 22.5 | 7 dagar | |
Humlegiva 10: | Amarillo | 30 | 7 dagar | |
Humlegiva 11: | Mosaic | 30 | 7 dagar | |
Humlegiva 12: | ||||
Sort | Antal förp. | |||
Jäst: | London Ale 3 | 1 | ||
Sort & kommentar | Mängd (g eller ml) | |||
Övrig ingrediens 1: | salt | 0.3 | ||
Övrig ingrediens 2: | Gips | 1.5 | ||
Övrig ingrediens 3: | Kalciumklorid | 4.5 | ||
Övrig ingrediens 4: | ||||
Övrig ingrediens 5: | ||||
Mäskschema: | 67 @ 45 | |||
Koktid: | 45 | |||
Volym i jäshink: | 25 | faktiskt | ||
OG i jäshink: | 1.072 | faktiskt | ||
Jässchema: | 18 @ 2 veckor | |||
2018-02-10: 2018-03-03: | Då det inte skulle blivit så mycket öl kvar till mig annars så ökade jag satsen med 50% innan vi startade. Sen kom tyvärr inte alla deltagare ändå men... För att slippa krångla med stora kärl kördes lilla bryggverket 2 gånger i serie, men ändå fick inte all malt plats riktigt vilket gör att receptet inte riktigt stämmer. Bryggningen gick i alla fall bra. Jag fick vänta länge med att starta recirkulation under mäskningen men det gör inget. En hel del vört gick förlorad i humlegröten på botten efter koket, och så blev vörten lite starkare än planerat. När jag har lilla bryggverket så fullt som nu så måste inmäskningsvattnet hålla ca 76 grader för att man ska träffa en mäsktemp på 67 grader. Jag blev lite för trött för att koppla in "syrefri jäsning". Provsmakade två flaskor med dagens bryggkursgäng. Denna är fenomenal! Jag har bara 13 flaskor kvar.. de blir inte gamla! |
I hinken längst till höger ser den malt som inte fick plats i bryggverket. Den hoppade vi helt enkelt över. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar