2018-01-06:
Bryggningen gick helt ok. Det blev väldigt fullt i bryggverket men det går att köra med 5 kg malt och 12 liter vatten. Jag väntade ca 20 minuter med att starta recirkulationen så att den mesta stärkelsen omvandlats först, då får man lättare ett flöde genom maltbädden. Jag ska nog börja höja temperaturerna på bryggverket då jag ser att i maltbädden är temperaturen vilket jag alltså borde kompensera för. Jag lakade med drygt 10 liter vatten vilket var lite för mycket eftersom en del vört till slut inte fick plats i kokhinken. Kylningen gick dåligt och jag stannade på 24 grader, trots iskallt inkommande vatten. När jag redan börjat tappa över vörten till jäshinken insåg jag att värmen fortfarande var på i kokhinken...
Det här var premiären för min metod för syrefri jäsning och fattappning, vilket jag visar i en video. Se också ett tidigare inlägg om själva principen: https://bruggarn.blogspot.se/2017/11/syrefri-jasning.html
2018-03-04:
Ölen tog slut på Pierres inflyttningsfest. Den var trevlig, men enen kom inte fram så mycket.
Trots en inställning på 67 grader så höll sig temperaturen i maltbädden på ca 62 grader |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar