söndag 22 januari 2017

Uppdatering Ekens Bryggerisällskap 2017-01-24

Den 30/10 gick flyttlasset och vi flyttade in i vår nya lokal i söderort (bredvid Dalens Sjukhus). Efter ett par månader av hyllbyggen, kylrumsbygge med mera så börjar vi nu bli klara och ser gärna att vi blir fler med samma intresse. Vi är ett gott gäng på för nuvarande 11 medlemmar med plats omgående för en till och möjligtvis snart även ytterligare någon till. Medlemsavgiften är för nuvarande 700 kr/månad men denna sänks möjligen lite om vi blir fler.

Ifall du är intresserad av att gå med i föreningen så kan du kontakta mig för en visning. Mejla mig då på morgan.ingemarsson (snabel-a) gmail.com. 

Bryggrummet med bryggbänken, 3*16 A är framdraget till bänken.

Andra sidan av bryggrummet. Här kommer inom kort en till bryggbänk att installeras så att det går att brygga två st samtidigt. under fönstret är det tänkt att vi ska ha en djupare diskho där det lätt går att diska hinkar, fat mm.


Kylrummet och ale-kylen. Den vänstra dörren leder in till kylrummet som har plats för drygt 1000 flaskor, 15 fat och många hinkar. För nuvarande är temperaturen inställd på 9 grader.
Ale-kylen är skåpet till höger på bilden. genom att cirkulera luft från det större kylrummet in till ale-kylen så styrs temperaturen till lämplig nivå för ale-jäsning. För tillfället står termostaten på 17,5 grader. Det finns plats för 8 stora hinkar plus 4 små hinkar emellan de stora.Så här ser hyllan för flaskbackar ut inne i kylrummet.Ännu ett hörn av kylrummet. Hyllorna är standardiserade för att maximera valmöjligheterna: hink, rödback eller fat.Fat-hyllan har plats för 15 fat, den är redan full, men det finns plats i de andra hyllorna för fat också.Några kylskåp och frysar i köket (rum 4). dessa används till kallkrasch, lagerjäsning och humleförvaring.Köket (rum 4).Rum 2: personliga förvaringsplatser. Varje plats är ca 65 cm bred, 110 cm djup och har 3 plan + golv. Det är dock värt att nämna att fat, flaskor och malt förvaras på gemensamma platser i lokalen och tar därför inte upp plats på den personliga hyllan. precis utanför bild till vänster har föreningen sitt maltförråd där man bara tar basmalt och skriver upp sig i pärmen för senare betalning.Platser för fler medlemmar!Rum 3, ännu mer personliga platser.Rum 3, mötesrummet. Här har vi två kylskåp till + en garderob där vi förvarar lite gemensamma småsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar