mina ingredienser |
20 liter inmäskningsvatten |
100% pilsnermalt (5 kg) |
ca 20 g Simcoe @ 60 min (14% alphasyra) - jag räknade inte på IBU utan tog på ett ungefär |
Jäst: W34/70 torrjäst (rätt gammal) (pitchad dagen efter pga no-chill) |
mäskningsraster |
mäskning 67°C i 60 minuter |
mina värden |
pre-boil volume: 21 liter pre-boil gravity: 12,2 Brix |
koktid: 120 minuter (annat kom emellan) |
volym i jäshink: post-boil gravity: 13,7 brix |
mitt jässchema |
Lager: ca 18-20°C i tvättstugan |
Jäses i 18-liters cornyfat med kortat stigarrör och spundventil. Nu 2 dagar efter pitch är trycket 1,5 bar i fatet. |
2025-03-21: Bryggning i tvättstugan i plastbryggverket. Allt gick bra men jag gjorde en massa annat så koket blev längre än vanligt.
Ölet ska drickas på jobbkonferensen 17/6. Tanken är att ölet ska hinna lagras och klarna i god tid och sen tappas över på nytt rent fat precis innan konferensen för ett helt blankt öl vid servering. Torrhumling ska ske när jäsningen avtagit (innan omtappningen).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar