mina ingredienser
|
21 liter inmäskningsvatten, 17 liter lakvatten
|
53 % Pilsnermalt (4,25 kg)
28 % Maris Otter (2,25 kg) 19 % Vetemalt (1,5 kg) |
45 g Target (10%) @ 60 minuter
|
Jäst:
|
mina mäskningsraster
|
67°C i 60 minuter
|
mina värden
|
pre-boil volume:
pre-boil gravity: 1.0xx |
koktid: 60 minuter
|
volym i jäshink: ca 23 liter
post-boil gravity: ca 1.074
|
mitt jässchema
|
2019-04-22: "vörtbryggning" kanske låter lite märkligt, men jag skriver så eftersom jag inte kommer att jäsa vörten direkt efter bryggningen och därför inte vet vad för slags öl det kommer bli. Jag tömmer skafferiet med den här bryggningen och vörten blir vad den blir.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar