mina ingredienser
|
12 l inmäskningsvatten
|
100 % Pilsnermalt (4,5 kg)
|
25 g Amarillo @ 60 minuter
10 g Amarillo @ 5 minuter |
Jäst: W34/70 (återanvänd)
|
mina mäskningsraster
|
67°C i 60 minuter
|
mina värden
|
pre-boil volume:
pre-boil gravity: 1.0xx |
koktid: 60 minuter
|
volym i jäshink: 21 liter (efter spädning)
post-boil gravity: 1.048 (teoretiskt efter spädning)
|
mitt jässchema
|
Lager: 11-12°C i minst 1 vecka, sen flytt till 18°C några dagar, sen kallkrasch några dagar
|
2018-10-13: Sista bryggkursen på ett tag då jag nu lämnar föreningen och därmed lokalen där kurserna hålls. Bryggningen gick bra. Denna ska torrhumlas innan flasktappningen.
2019-01-28: Torrhumling med 31g Amarillo, 18g Summit & 50g Target direkt i jäshinken. Totalt 4,7g/l.
2019-01-28: Torrhumling med 31g Amarillo, 18g Summit & 50g Target direkt i jäshinken. Totalt 4,7g/l.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar