söndag 13 januari 2019

Modern lager (bryggkurs-öl) - 2019-01-13

mina ingredienser
12 l inmäskningsvatten
100 % Pilsnermalt (4,5 kg)
25 g Amarillo @ 60 minuter
10 g Amarillo @ 5 minuter
Jäst: W34/70 (återanvänd)

mina mäskningsraster
67°C i 60 minuter 



mina värden
pre-boil volume:
pre-boil gravity: 1.0xx
koktid: 60 minuter
volym i jäshink: 21 liter (efter spädning)
post-boil gravity: 1.048 (teoretiskt efter spädning)

mitt jässchema
Lager: 11-12°C i minst 1 vecka, sen flytt till 18°C några dagar, sen kallkrasch några dagar



2018-10-13: Sista bryggkursen på ett tag då jag nu lämnar föreningen och därmed lokalen där kurserna hålls. Bryggningen gick bra. Denna ska torrhumlas innan flasktappningen.

2019-01-28: Torrhumling med 31g Amarillo, 18g Summit & 50g Target direkt i jäshinken. Totalt 4,7g/l.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar