mina ingredienser
|
10 l Vatten inmäskning, +ca 3 l lakvatten
|
75 % Pilsnermalt (3 kg)
10 % Caravienna (0,4 kg) 7,5 % Cara Malt (0,3 kg) 5 % Gotländsk rökmalt från När (0,2 kg) 2,5 % Svartmalt (0,1 kg) 200 g Laktos @ jäshink 3 småflaskor romessens @ jäshink (inköpt på PGW: "Cuba Rom") Ekflisor @ senare under jäsning |
25 g Southern Promise (11,4%) @ 60 minuter i humlepåse
|
W34/70 (jästkakan från Pilskner 6)
|
mina mäskningsraster
|
ca 67°C i 60 minuter
|
mina värden
|
pre-boil volume: xx liter
pre-boil gravity: |
koktid: ca 60 minuter
|
volym i jäshink: 10 liter
post-boil gravity: 1.070
|
mitt jässchema
|
9-10°C i 3 veckor
|
2017-04-08: Jag glömde ekflisorna hemma så de får jag tillsätta senare. Bryggningen gick helt ok men jag fick ut lite väl låg effektivitet, jag måste experimentera mer med vattenmängderna, lakning osv.
2017-04-23: Jag flyttade hinken till ale-kylen för utjäsning.
2017-05-07: Flaskade denna idag, smaken är riktigt lovande! Jag mätte ej FG.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar