mina ingredienser
|
XX liter inmäskningsvatten
|
8 paket Eldorado äppeljuicekoncentrat (2 dl/paket)
2 st citrongrässtjälkar ca 100 g färsk ingefära skalet av 2 citroner |
1/2 paket WLP775
|
mina mäskningsraster
|
mina värden
|
pre-boil volume: xx liter
pre-boil gravity: 1.xxx |
koktid: 60 minuter
|
volym i jäshink: 10 liter
post-boil gravity: 1.040
|
mitt jässchema
|
18°C i 2 veckor
|
kallkrasch vid behov
|
2017-04-23: Bara att blanda och jäsa! Citrongrässtjälkarna trimmades till, yttersta lagret kastades och sen skar jag skåror längs längden för ett bättre smakutbyte. Ingefäran skalades och skivades. Citronerna sköljdes av och revs sen på rivjärn.
2017-05-07: Flaskning idag, smaken suverän! Mätte inget FG.
2017-06-08: Smaken är väldigt fräsch och bra, tyvärr är kolsyrenivån alldeles för låg. Jag tror inte att kolsyresockret jäst ut alls vilket innebär att all jäst förmodligen tröttnat efter primärjäsningen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar