söndag 30 april 2017

Asian Cider - 2017-04-23

mina ingredienser
XX liter inmäskningsvatten
8 paket Eldorado äppeljuicekoncentrat (2 dl/paket)
2 st citrongrässtjälkar
ca 100 g färsk ingefära
skalet av 2 citroner

1/2 paket WLP775

mina mäskningsraster




mina värden
pre-boil volume: xx liter
pre-boil gravity: 1.xxx 
koktid: 60 minuter
volym i jäshink: 10 liter
post-boil gravity: 1.040

mitt jässchema
18°C i 2 veckor
kallkrasch vid behov




2017-04-23: Bara att blanda och jäsa! Citrongrässtjälkarna trimmades till, yttersta lagret kastades och sen skar jag skåror längs längden för ett bättre smakutbyte. Ingefäran skalades och skivades. Citronerna sköljdes av och revs sen på rivjärn.

2017-05-07: Flaskning idag, smaken suverän! Mätte inget FG.

2017-06-08: Smaken är väldigt fräsch och bra, tyvärr är kolsyrenivån alldeles för låg. Jag tror inte att kolsyresockret jäst ut alls vilket innebär att all jäst förmodligen tröttnat efter primärjäsningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar