mina ingredienser
|
30 liter inmäskningsvatten (på gränsen till för lite)
|
95% Extra Pale Malt (11,4 kg)
5% Cara Malt (0,6 kg) |
50g Chinook @ 60 minuter (totalt 300g)
30g Ahtanum @ 60 minuter (totalt 200g) 50g Chinook @ 30 minuter 30g Ahtanum @ 30 minuter 75g Chinook @ 10 minuter 40g Ahtanum @ 10 minuter 35g Simcoe @ 10 minuter (totalt 135g) 50g Nelson Sauvin @ 10 minuter (totalt 100g) 125g Chinook @ 5 dagar före flaskning 100g Ahtanum @ 5 dagar före flaskning 100g Simcoe @ 5 dagar före flaskning 50g Nelson Sauvin @ 5 dagar före flaskning 100g Cascade @ 5 dagar före flaskning (totalt 100g) Enligt brew Dogs recept ska det även vara i en gnutta Amarillo, men det skippar jag då det handlar om så lite. |
Wyeast 1056 (förkultur)
|
mina mäskningsraster
|
66°C i 75 minuter
|
75°C i 0 minuter (mashout)
|
mina värden
|
pre-boil volume: xx liter
pre-boil gravity: 1.xxx |
koktid: 60 minuter
|
planerad volym i jäshink: 48,5 liter
planerad post-boil gravity: 1.053
|
mitt jässchema
|
18°C i 2 veckor
|
kallkrasch
|
2017-06-10: Bryggningen gick bra. Vi mäskade i min stora gryta med Lauterhelix i botten. Vid lakningen tappade vi vörten till några jäshinkar tillfälligt. Sen tömdes draven ut och vörten hälldes tillbaka för kok i samma kärl. Här tappar jag tid, med en gryta till med möjlighet att börja värma tidigare skulle tid kapas. Jag behöver också en stor doppvärmare till för stora kok.
Effektivitet: (53*48,5)/(12*300)=71,4%
2017-06-17: Ölet torrhumlades.
Effektivitet: (53*48,5)/(12*300)=71,4%
2017-06-17: Ölet torrhumlades.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar