mina ingredienser
|
XX liter inmäskningsvatten
|
Pilsnermalt (1 kg)
Risotto-ris (0,3 kg) Ris-sirap (0,45 kg) |
5g Southern Promise @ 60 minuter
|
1 paket W34/70
|
mina mäskningsraster
|
65°C i 60 minuter
|
75°C i 0 minuter (mashout)
|
mina värden
|
pre-boil volume: xx liter
pre-boil gravity: 1.xxx |
koktid: 60 minuter
|
volym i jäshink: 9 liter
post-boil gravity: 1.039
|
mitt jässchema
|
9°C i 2 veckor
|
Utjäsning i ale-kylen
|
kallkrasch
|
2017-04-23: Förra året köpte jag rissirap i nån hälsokostbutik. Sirapen består av mältat ris som reducerats till sirap. Mäskningen görs med tillsatta enzymer. Detta borde alltså vara det perfekta substitutet för ris i t.ex. en budweiser-klon. Utöver detta försökte jag mäska med lite ris jag hade hemma också. Jag förkokade först riset. Efter mäskningen såg det dock ut som att inget hänt med riset, så det är tveksamt hur mycket bidrag det gav.
2017-06-08: Denna har tappats på fat och är nu riktigt fin. Den har en ovanligt "brödig" smak vilket är märkligt då det var precis motsatsen jag försökte uppnå.
2017-06-08: Denna har tappats på fat och är nu riktigt fin. Den har en ovanligt "brödig" smak vilket är märkligt då det var precis motsatsen jag försökte uppnå.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar