mina ingredienser
|
XX liter inmäskningsvatten
|
95% Extra Pale Malt (5,7 kg)
5% Cara Malt (0,3 kg) |
25g Chinook @ 60 minuter (totalt 150g)
15g Ahtanum @ 60 minuter (totalt 100g) 25g Chinook @ 30 minuter 15g Ahtanum @ 30 minuter 37g Chinook @ 10 minuter 20g Ahtanum @ 10 minuter 17g Simcoe @ 10 minuter (totalt 67g) 25g Nelson Sauvin @ 10 minuter (totalt 50g) 63g Chinook @ 5 dagar före flaskning 50g Ahtanum @ 5 dagar före flaskning 50g Simcoe @ 5 dagar före flaskning 25g Nelson Sauvin @ 5 dagar före flaskning 50g Cascade @ 5 dagar före flaskning (totalt 50g) |
Wyeast 1056
|
mina mäskningsraster
|
66°C i 75 minuter
|
75°C i 0 minuter (mashout)
|
mina värden
|
pre-boil volume: xx liter
pre-boil gravity: 1.xxx |
koktid: 60 minuter
|
volym i jäshink: 21 liter
planerad post-boil gravity: 1.053+ ???
|
mitt jässchema
|
19°C i 2 veckor
|
kallkrasch
|
2017-06-08: Denna blev galet god! OG blev högre än planerat, vilket vi inte tyckte var nåt att bry sig om...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar