måndag 10 september 2018

Saison / Farmhouse Ale - 2018-09-08

mina ingredienser
12 l inmäskningsvatten
? l lakvatten
100% pilsnermalt från Weyermann (4,5 kg)
150g Egenplockad humle av okänd sort @ 60 minuter
Jästsort 1: Belle Saison
Jästsort 2: Nystein (kveik)

mina mäskningsraster
67°C i 60 minuter 



mina värden
pre-boil volume:
pre-boil gravity: 1.0xx
koktid: 60 minuter
volym i jäshink: 17 liter, fördelat på 2 hinkar (efter spädning)
post-boil gravity: 1.048 (teoretiskt efter spädning, blir nära nog)

mitt jässchema
ca 19°C i minst 2 veckor, sen kallkrasch några dagar



2018-09-08: Som vanligt så delade jag satsen i två delar för att få ut två öl av samma vört. Efter koket hade vi 12 liter med ett sockerinnehåll på 17 Brix, vilket späddes till 17 liter med 12 Brix.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar