mina ingredienser
|
12 l inmäskningsvatten
? l lakvatten |
100% pilsnermalt från Weyermann (4,5 kg)
|
150g Egenplockad humle av okänd sort @ 60 minuter
|
Jästsort 1: Belle Saison
Jästsort 2: Nystein (kveik) |
mina mäskningsraster
|
67°C i 60 minuter
|
mina värden
|
pre-boil volume:
pre-boil gravity: 1.0xx |
koktid: 60 minuter
|
volym i jäshink: 17 liter, fördelat på 2 hinkar (efter spädning)
post-boil gravity: 1.048 (teoretiskt efter spädning, blir nära nog)
|
mitt jässchema
|
ca 19°C i minst 2 veckor, sen kallkrasch några dagar
|
2018-09-08: Som vanligt så delade jag satsen i två delar för att få ut två öl av samma vört. Efter koket hade vi 12 liter med ett sockerinnehåll på 17 Brix, vilket späddes till 17 liter med 12 Brix.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar