torsdag 23 augusti 2018

Kåtbock 2018-08-23

mina ingredienser
12 l inmäskningsvatten
97% Münchnermalt (4365 g)
3% Egenrostad kornmalt version 1, 220 grader (135 g)
100g Egenplockad humle (okänd sort) @ 50 minuter
50g Egenplockad humle (okänd sort) @ 5 minuter
Jäst: W34/70 (sparad bottensats)

mina mäskningsraster
67°C i 40 minuter 



mina värden
pre-boil volume:
pre-boil gravity: 
koktid: 50 minuter
volym i jäshink: 10 liter
post-boil gravity: 1.072

mitt jässchema
12-13°C i en vecka sen en höjning innan kallkrasch.



2018-08-23: Bryggningen gick bra. Jag lakade ganska lite. Eftersom humlen var färskfrysta kottar så kokade jag dem i en BIAB-påse och den sista givan i en humlepåse.

Humlen har jag "hittat" på en hemlig plats. Jag plockade ganska mycket 18-08-22 men hälften sitter nog ännu kvar. Väl hemma så drog jag av kottarna från rankorna och fryste in.


Vackert eller hur?

Mycket humle!

Enbart kottar

100 gram för bittergivan
2018-09-24:
Tappades på fat. Smaken var mycket lovande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar