mina ingredienser
|
12 l inmäskningsvatten
|
97% Münchnermalt (4365 g)
3% Egenrostad kornmalt version 1, 220 grader (135 g) |
100g Egenplockad humle (okänd sort) @ 50 minuter
50g Egenplockad humle (okänd sort) @ 5 minuter |
Jäst: W34/70 (sparad bottensats)
|
mina mäskningsraster
|
67°C i 40 minuter
|
mina värden
|
pre-boil volume:
pre-boil gravity: |
koktid: 50 minuter
|
volym i jäshink: 10 liter
post-boil gravity: 1.072
|
mitt jässchema
|
12-13°C i en vecka sen en höjning innan kallkrasch.
|
2018-08-23: Bryggningen gick bra. Jag lakade ganska lite. Eftersom humlen var färskfrysta kottar så kokade jag dem i en BIAB-påse och den sista givan i en humlepåse.
Humlen har jag "hittat" på en hemlig plats. Jag plockade ganska mycket 18-08-22 men hälften sitter nog ännu kvar. Väl hemma så drog jag av kottarna från rankorna och fryste in.
2018-09-24:
Tappades på fat. Smaken var mycket lovande.
Humlen har jag "hittat" på en hemlig plats. Jag plockade ganska mycket 18-08-22 men hälften sitter nog ännu kvar. Väl hemma så drog jag av kottarna från rankorna och fryste in.
Vackert eller hur? |
Mycket humle! |
Enbart kottar |
100 gram för bittergivan |
Tappades på fat. Smaken var mycket lovande.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar