mina ingredienser
|
11 l inmäskningsvatten
|
95% Maris Otter (3,8 kg)
5% Crystal 150 (0,2 kg) |
30g Warrior (15,6%) @ 30 minuter
20g Warrior (15,6%) @ 5 minuter 30g Amarillo (7,9%) @ torrhumling 30g Mosaic (10,4%) @ torrhumling 30g Summit (14,7%) @ torrhumling |
Jäst: W34/70
|
mina mäskningsraster
|
67°C i 40 minuter
|
mina värden
|
pre-boil volume:
pre-boil gravity: |
koktid: 30 minuter
|
volym i jäshink: 13 liter
post-boil gravity: 1.053
|
mitt jässchema
|
13°C i en vecka sen en eventuell höjning och kallkrasch. Torrhumlas i fatet vid fattappningen en vecka innan servering.
|
2018-08-03:
Jag råkade ha i lite för mycket lakvatten vilket gjorde att jag fick skippa föra över det sista, vilket jag förmodligen tappade lite effektivitet på. Brygghuseffektiviteten blev låg på 55%, vilket även kan bero på den tjockare mäsken. Annars gick det bra. Jag kom till lokalen 7.30 och lämnade 12.10, på den tiden hann jag brygga två omgångar öl. Eftersom ale-kylen är tageen ur drift nu när det är så varmt så jäser jag denna med lagerjäst i kylrummet på 13 grader.
2018-08-23:
Smaken är helt suverän! Jag är så nöjd! På grund av slut på gas i bryggeriet så har jag dock inte kunnat kolsyra denna riktigt så mycket som jag skulle vilja.
Jag råkade ha i lite för mycket lakvatten vilket gjorde att jag fick skippa föra över det sista, vilket jag förmodligen tappade lite effektivitet på. Brygghuseffektiviteten blev låg på 55%, vilket även kan bero på den tjockare mäsken. Annars gick det bra. Jag kom till lokalen 7.30 och lämnade 12.10, på den tiden hann jag brygga två omgångar öl. Eftersom ale-kylen är tageen ur drift nu när det är så varmt så jäser jag denna med lagerjäst i kylrummet på 13 grader.
2018-08-23:
Smaken är helt suverän! Jag är så nöjd! På grund av slut på gas i bryggeriet så har jag dock inte kunnat kolsyra denna riktigt så mycket som jag skulle vilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar