mina ingredienser
|
10 l inmäskningsvatten
|
100% Wienermalt (3 kg)
|
20g Warrior (15,6%) @ 30 minuter
70g Mosaic (10,4%) @ torrhumling |
Jäst: W34/70
|
mina mäskningsraster
|
67°C i 40 minuter
|
mina värden
|
pre-boil volume:
pre-boil gravity: |
koktid: 30 minuter
|
volym i jäshink: 13,5 liter
post-boil gravity: 1.045
|
mitt jässchema
|
13°C i en vecka, sen eventuellt en höjning innan kallkrasch. Torrhumlas i fatet en vecka innan servering.
|
2018-08-03:
Bryggningen gick bra och jag fick hög bryggeffektivitet på (13,5*45) / (3*293) = 69%
Mängden vatten var bra. Jag skummade bort proteinet från uppkoket.
2018-08-23:
Lättdrucken och god!
Bryggningen gick bra och jag fick hög bryggeffektivitet på (13,5*45) / (3*293) = 69%
Mängden vatten var bra. Jag skummade bort proteinet från uppkoket.
2018-08-23:
Lättdrucken och god!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar