söndag 27 december 2015

Äppelpaj-likör version 2 - 2015-12-23



5 äggulor
1/4 tsk salt
120 g socker
2 dl äppeljuicekoncentrat
2 vaniljstänger
4 kryddmått kanel
1 dl grädde
2 dl mjölk
2 dl 96% alkohol


2015-12-23: Blanda allt utom alkoholen. Värm till 86 grader under intensiv omrörning. Låt svalna. Blanda i alkoholen under intensiv omrörning (jag skriver intensiv omrörning då jag alltid är rädd att äggen ska skära sig). Slutvolymen blev ca 750 ml.


2015-12-27: Likören blev faktiskt för tjock även med 5 äggulor istället för 6. Nästa gång tror jag mer på 3 äggulor. Jag skulle också backa ner till 100g socker och öka på med ytterligare en dl av vardera grädde och mjölk. Då behövs nog lite mer alkohol också, typ 2,5 dl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar