mina ingredienser
|
? l/kg inmäskningsvatten
|
100% german pilsner malt (6 kg)
|
80g Mosaic (ca 13%) @60 minuter
40g Mosaic (ca 13%) @20 minuter
40g Mosaic (ca 13%) @5 minuter
|
WLP 830 (mycket gammal sparad jästkaka med druv och humle)
|
mina mäskningsraster
|
73°C i 60 minuter
|
78°C i 15 minuter (mashout)
|
mina värden
|
pre-boil volume: cirka 30 liter
pre-boil gravity: 1.043 |
koktid: 60 minuter
|
post-boil volume: 24 liter
post-boil gravity: 1.053
|
mitt jässchema
|
9,5°C i 2 veckor
|
18°C i 2 dygn
|
kallkrasch
|
2016-01-31: Det var lite meckigt att hitta rätt temperatur vid inmäskningen men efter ett tag jämnade temperaturen ut sig och det gick rätt bra. Nästa gång ska jag försöka ha lite mindre inmäskningsvatten så att jag kan laka lite mer, det blev nog kvar en hel del socker i draven. I övrigt gick det bra. Jag hade en ful-förkultur på en bottensats från förra satsen i en PET-flaska med lite strösocker.
2016-03-15: God! Kolsyrenivå är dock för hög på flaskorna, den kunde ha tagits ner 1/3, detsamma gäller humlebeskan. Humleschema inför nästa gång: 40g@60, 60g@20, 100g@5.
2016-03-15: God! Kolsyrenivå är dock för hög på flaskorna, den kunde ha tagits ner 1/3, detsamma gäller humlebeskan. Humleschema inför nästa gång: 40g@60, 60g@20, 100g@5.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar