tisdag 15 december 2015

Pilskner 2 2015-12-12

Pilskner 2 2015-12-12
mina ingredienser
? l/kg inmäskningsvatten
100% german pilsner malt (3kg)
40g Mosaic (ca 13%) @80
20g Mosaic (ca 13%) @35
WLP 830 (mycket gammal sparad jästkaka med druv och humle)

mina mäskningsraster
70°C i 60 min (cirka)
80°C mashout (cirka)


mina värden
pre-boil volume:
pre-boil gravity:
koktid: 80 minuter
post-boil volume: 
post-boil gravity: 

mitt jässchema
standard lagerschema




2015-12-12: Eftersom styrenheten var upptagen med koket av min Mango-Saison så slog jag elementen på och av manuellt för att nå cirka 72 grader under mäskningen. I snitt låg jag nog något under. Jag tror dessutom att jag brände lite (kände på doften). Jag mätte inte, men det blir nog bra... Det såg mycket ut i kokkärlet så jag kokade 20 minuter extra för att vörten skulle få plats i en liten hink. det fick plats med god marginal så det var onödigt. Det gjorde ju dock att humlegivorna blev förskjutna, vi får se hur det blir. Vörten blir numera väldigt klar och fin.

2016-02-20: Det här är nog min bästa pilsner hittills. Denna måste göras igen!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar