tisdag 15 december 2015

Mango Saison 2015-12-12

Mango Saison 2015-12-12
mina ingredienser
? l/kg inmäskningsvatten
83% pilsnermalt (1,7 kg)
17% vetemalt (0,35 kg)
13g Mosaic (ca 13%) @60
20g Mosaic (ca 13%) @10
Saisonjästen jag fick av Per. Jag pitchade direkt på jästkakan från premiärbryggningen

mina mäskningsraster
67°C i 60 min (cirka)
78°C mashout (cirka)


mina värden
pre-boil volume:
pre-boil gravity:
koktid: 60 minuter
post-boil volume: 
post-boil gravity: 

mitt jässchema
rumstemperatur




2015-12-12: receptet är hyfsat lika Pers Passionssaison. det är dock inte samma jäst, även om det är saisonjäst. det är också annan humle, och så är det mangopuré istället för passionsfruktspuré. Purén tillsattes den kylda vörten.

2016-02-20: Mangosmaken är för klen, dessutom blev kolsyrenivån lite låg. Mango funkar nog, men det behövs mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar