Mango Saison 2015-12-12
mina ingredienser
|
? l/kg inmäskningsvatten
|
83% pilsnermalt (1,7 kg)
17% vetemalt (0,35 kg) |
13g Mosaic (ca 13%) @60
20g Mosaic (ca 13%) @10 |
Saisonjästen jag fick av Per. Jag pitchade direkt på jästkakan från premiärbryggningen
|
mina mäskningsraster
|
67°C i 60 min (cirka)
|
78°C mashout (cirka)
|
mina värden
|
pre-boil volume:
pre-boil gravity: |
koktid: 60 minuter
|
post-boil volume:
post-boil gravity:
|
mitt jässchema
|
rumstemperatur
|
2015-12-12: receptet är hyfsat lika Pers Passionssaison. det är dock inte samma jäst, även om det är saisonjäst. det är också annan humle, och så är det mangopuré istället för passionsfruktspuré. Purén tillsattes den kylda vörten.
2016-02-20: Mangosmaken är för klen, dessutom blev kolsyrenivån lite låg. Mango funkar nog, men det behövs mer.
2016-02-20: Mangosmaken är för klen, dessutom blev kolsyrenivån lite låg. Mango funkar nog, men det behövs mer.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar