Fawlty Towers (Engelsk IPA) 2015-02-28
Förkultur
ca 1,5 l, fick jäsa i en knapp vecka, kallkraschades, dekanterades.
2 kg Maris Otter
200 g Special B
100 g East kent Goldings (50g@60, 30g@0, 20g@torrhumling)
WLP 002
200 g Special B
100 g East kent Goldings (50g@60, 30g@0, 20g@torrhumling)
WLP 002
67°C
i 80 min
mash out
mash out
Lakade
med ”hink i hink”. kokade i 90 min. 10,2 liter med OG=1.044
Jästen
tillsattes samma kväll, vörten vispades för syresättning.
Jästes
i rumstemp ca 20°C.
2015-04-05:
FG=1.008, primades med 43 g strösocker (siktade på 2 volymer), det blev 9 liter
buteljerat. Smaken var lätt och fin (torr) med en fin beska, denna tror jag på.
2014-06-01:
Lättdrucken angenäm smak, beskan finns där men är nog i underkant för en IPA.
Det är dock jättegott! Låg kolsyrenivå som känns helt rätt här. Mahognyfärgad,
inget skum.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar