tisdag 23 december 2014

Haga Berliner Weisse

Haga Berliner Weisse 2014-08-31

2 kg vetemalt
100 g gotländsk rökmalt
havreskal
12 g Hallertauer Mittelfrüh (0 min)
1 påse US 05
 
62°C i 60 min, lakas, infekteras med både lite syramalt och lite från en (infekterad)
flaska från råfruktsexperimentet. Ställs i ugnen på 40 grader tills lagom syrligt.
Filtreras, kokas i 60 min.
 
2014-09-03: Idag är vörten lagom syrlig och jag filtrerar och startar sen koket. OG= 12,5 brix, Ca 5 liter. No-chill. Jäses i källaren i 20°C. 
 
2014-09-14: FG= 1.005 (ABV=5,9), 9 pantflaskor& 4 bygelflaskor. Primade med 40 g
strösocker (ca 8,9 g/l). Smaken var syrlig, i övrigt ren. Märktes med ”BW”. 
 
"Senare": Smaken är syrlig och ganska ren, men tack vare att den är så neutral i smakerna så känner jag ändå en liten "funkiness". Jag vill dock göra denna igen då den var riktigt bra och definitivt sticker ut från andra öl. På min hej-då-gbg-fest delade denna gästerna i två läger, antingen hatade man den eller så älskade man den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar