mina ingredienser
|
25 l inmäskningsvatten (+ ytterligare 28 liter lakvatten)
|
96 % Pilsnermalt (8500 g)
3 % Light Crystal Malt (310 g) 1 % Carapils (90 g) |
40 g Target (10% alfasyra) @ 60 minuter
|
Jäst: W34/70 i stora hinken, Framgarden Kveik i lilla hinken
|
mina mäskningsraster
|
67°C i 60 minuter
|
mina värden
|
pre-boil volume:
pre-boil gravity: 1.0xx |
koktid: 60 minuter
|
Stora jäshinken: 22 liter @ OG 1.048
Lilla jäshinken: 11 liter @ OG 1.061
|
mitt jässchema
|
Lager: 11-12°C i minst 1 vecka, sen flytt till 18°C några dagar, sen kallkrasch några dagar
|
Farmhouse Ale: 18 grader i två veckor
|
2018-11-17: Bryggningen gick riktigt bra helt utan missöden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar