mina ingredienser
|
12 liter inmäskningsvatten
|
2,5 kg Gotländsk rökmalt (från När socken)
1 kg rågmalt 1 kg münchnermalt ca 2-3 dl honung (kokslut) |
2 små enegrenar (torr-enas)
10 g Eldorado @ 30 minuter 10 g Ekuanot @ 30 minuter 10 g Chinook @ 30 minuter Mycket mer av ovanstående som torrhumle i halva batchen |
Bakjäst (extremt lite)
|
mina mäskningsraster
|
ca 65°C i 60 minuter
|
mina värden
|
pre-boil volume: xx liter
pre-boil gravity: 1.xxx |
koktid: 30 minuter
|
volym i jäshink: 14 liter
post-boil gravity: 1.065
|
mitt jässchema
|
12°C i 8 dagar
|
2017-09-29: Jag glömde enelagen! Så jag blir tvungen att göra ett koncentrat och hälla i samtidigt som torrhumlen. Eftersom jag och Pierre snackade o hade trevligt blev precisionen i bryggningen sisådär. Återigen får jag ett uselt utbyte från den gotländska malten. Nu är det lite slarvigt mätt men jag bedömer att jag fick ca 57% brygghuseffektivitet utan honungen.
Jag väntade en halvtimme in i mäskningen med att starta pumpen för att det skulle flöda bättre. Det gjorde stor skillnad, så så ska jag göra i fortsättningen.
Tanken är att ena halvan ska torrhumlas så ända in i... :-)
Jag väntade en halvtimme in i mäskningen med att starta pumpen för att det skulle flöda bättre. Det gjorde stor skillnad, så så ska jag göra i fortsättningen.
Tanken är att ena halvan ska torrhumlas så ända in i... :-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar