mina ingredienser
|
ca 12 liter inmäskningsvatten
|
4,2 kg pilsnermalt (100%) (maximalt fylld tratt på maltkrossen)
3 påsar saffran vid fattappning Lätt vispad grädde smaksatt med salmbärssylt, kokt ris, socker och rostade mandelflarn (tillsätts vid servering) |
11g Chinook (12,7%) @ 60 minuter
|
W34/70
|
mina mäskningsraster
|
65°C i 50 minuter
|
mina värden
|
koktid: 45 minuter
|
volym i jäshink: 13 liter
post-boil gravity: 1.072 (brygghuseffektivitet 74%: (13*72)/(4,2*300))
|
mitt jässchema
|
11°C i 2-3 veckor
|
kallkrasch
|
2017-09-13: Denna skulle egentligen blivit en saison men min sparade jäst liktade surt. Det här var ett nytt hastighetsrekord för mig med 3 timmar och 15 minuter från värmning av vatten till att jag lämnade lokalen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar