tisdag 15 mars 2016

Korvfest Dark Ale - 2016-03-12

mina ingredienser
? l/kg inmäskningsvatten
95% Belgian Ale Malt (6 kg)
5%   Pale Chocolate Malt (ca 300 g)
ca 50 g Mosaic (ca 13%) @60 minuter
Mangrove Jacks Ale Yeast (Newcastle?)

mina mäskningsraster
67°C i 60 minuter
75°C i 15 minuter (mashout)


mina värden
pre-boil volume:
pre-boil gravity: 
koktid: 60 minuter
post-boil volume: 28 liter
post-boil gravity: 1.050 - 1.059 (lite oklart)

mitt jässchema
18°C i 2 veckor



2016-03-12: Det gick bra men jag har fortfarande ingen koll på hur mycket vatten jag behöver vid inmäskning. körde med humlepåse vilket var en fröjd. Av någon anledning verkade jag få ut ett högre OG än vad som är teoretiskt möjligt (1.059 i 28 liter vört från 6 kg malt), så det är oklart vilket OG jag egentligen hade.

2016-03-15: Nästan ingen aktivitet i hinkarna (jäst klart). Mycket lite bottensats :-)


2016-06-21: Den här blev en riktig höjdare. Den är lättdrucken men har ändå en hel del karaktär. Denna är klart värd att bryggas igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar