mina ingredienser
|
? l/kg inmäskningsvatten
|
95% Belgian Ale Malt (6 kg)
5% Pale Chocolate Malt (ca 300 g) |
ca 50 g Mosaic (ca 13%) @60 minuter
|
Mangrove Jacks Ale Yeast (Newcastle?)
|
mina mäskningsraster
|
67°C i 60 minuter
|
75°C i 15 minuter (mashout)
|
mina värden
|
pre-boil volume:
pre-boil gravity: |
koktid: 60 minuter
|
post-boil volume: 28 liter
post-boil gravity: 1.050 - 1.059 (lite oklart)
|
mitt jässchema
|
18°C i 2 veckor
|
2016-03-12: Det gick bra men jag har fortfarande ingen koll på hur mycket vatten jag behöver vid inmäskning. körde med humlepåse vilket var en fröjd. Av någon anledning verkade jag få ut ett högre OG än vad som är teoretiskt möjligt (1.059 i 28 liter vört från 6 kg malt), så det är oklart vilket OG jag egentligen hade.
2016-03-15: Nästan ingen aktivitet i hinkarna (jäst klart). Mycket lite bottensats :-)
2016-06-21: Den här blev en riktig höjdare. Den är lättdrucken men har ändå en hel del karaktär. Denna är klart värd att bryggas igen!
2016-03-15: Nästan ingen aktivitet i hinkarna (jäst klart). Mycket lite bottensats :-)
2016-06-21: Den här blev en riktig höjdare. Den är lättdrucken men har ändå en hel del karaktär. Denna är klart värd att bryggas igen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar