Slatt-IPA 2015-07-10
mina
ingredienser
|
23 l inmäskningsvatten
|
500g German Pilsner Malt
(10%)
850g Maris Otter (17%)
1550g Pale Ale
Malt (31%)
100g Special B (2%)
300g vetemalt (6%)
1700 Wienermalt (34%)
|
40g Magnum (10,5%) @60 (i humlepåse)
48g Amarillo (8,8%) @20 (i humlepåse)
100g Cascade (torrhumling löst i jäskärl)
|
WLP002 (jäste upp i PET-flaska under förra
bryggningen för tre dagar sen, underbar jäst. Förkulturen var jättegod,
fruktig och brittisk)
|
mina
mäskningsraster
|
68°C i 50 min
|
75°C mashout i 10 min
|
mina
värden
|
post-boil
volume: 15,5 l
post-boil
gravity: 1.059
|
mitt jässchema
|
20°C efter kylning
|
20°C pitchtemp
|
21°C i 14 dagar
|
Jag
bryggde i Braumeistern. Det blev knappt 16 liter grumlig vört i en stor
jäshink. Jäses i rumstemp med WLP002 som jag under förra bryggdagen, tre dagar
tidigare, odlade upp från en flaska av min engelska IPA. Förkulturen doftade
och smakade underbart! Jag älskar denna jäst! Jag siktade högt när det gäller
IBU men när jag provsmakade vörten efter kokslut så var det inte beskt. Då
kramade jag ur lite vört ur humlepåsen (som hade sugit åt sig groteskt mycket
vört) och smakade. Wow! Där satt beskan! Jag kramade ur båda humlepåsarna i
jäshinken och noterar att humlepåsar verkligen ändrar förutsättningarna för att
träffa rätt IBU.
2015-07-28: Torrhumling med 100 g Cascade.
2015-07-28: Torrhumling med 100 g Cascade.
2015-07-30:
FG=1.012. Ett fat fylldes nästan helt.
2015-12-08: Det har varit dålig åtgång på denna pga att fatet stått i bryggeriet hela tiden. Beskan är inte så stark men den har ändå en hel del humlesmak. Den är lättdrucken och torr.
2016-03-12: Näst sista flaskan är fortfarande bra men jag anar att den tappat lite sen jul.
2015-12-08: Det har varit dålig åtgång på denna pga att fatet stått i bryggeriet hela tiden. Beskan är inte så stark men den har ändå en hel del humlesmak. Den är lättdrucken och torr.
2016-03-12: Näst sista flaskan är fortfarande bra men jag anar att den tappat lite sen jul.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar