lördag 9 juni 2018

Hemrostad Porter 2 - 2018-06-09

mina ingredienser
12 l inmäskningsvatten
75% pilsnermalt (3,75 kg)
10% egenrostad chokladmalt (0,5 kg, från pilsnermalt som rostats i 180 grader i 60 minuter)
5% Crystal 150 (0,25 kg)
54g Summit (17%) @ ca 60 minuter
Jäst: US-05

mina mäskningsraster
67°C i 60 minuter 



mina värden
pre-boil volume:
pre-boil gravity: 
koktid: 60 minuter
volym i jäshink: 15 liter
post-boil gravity: 1.060

mitt jässchema
18°C i 2 veckor
kallkrasch om jag hinner


2018-06-09: Bryggningen gick bra, väldigt bra till och med. Jag var på plats i bryggeriet 7.30 och var färdigdiskad 11.55! Det är tack vare den nya kvarnen som är så tyst att man kan köra den när som helst. Jag lakade rejält långsamt idag och fick ut betydligt mer vört än jag är van vid i det lilla bryggverket. En del av vörten fick jag koka i den andra hinken bredvid eftersom vörten inte fick plats. Jag räknar teoretiskt max om 4,5 kg * 300 = 1350 öchslepunkter. 15 liter * 1.060 ger då 900 / 1350 = 67% brygghuseffektivitet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar