mina ingredienser
|
Vatten tills OG var 1.110
|
2 kg Honung (Poliflora/blomsterhonung)
|
Jästnäring Servomyces kapsel
|
red Star Premier Blanc vinjäst
|
mina mäskningsraster
|
mina värden
|
pre-boil volume: xx liter
pre-boil gravity: |
koktid:
|
volym i jäshink: 5,5 liter
post-boil gravity: 1.110
|
mitt jässchema
|
17-18°C så länge som krävs
|
2017-01-26: Jag smakade och den har en ljuvlig honungsdoft och smak! Den är dock för söt även om det polska mjödet jag köpte i våras var lika sött. SG var nu 1.062, vilket ger 6,3% alkohol. Jag ställde upp hinken på kylskåpen i köket för att värmen förhoppningsvis ska sparka igång det hela igen.
2017-01-29: SG är nu 1.052. Skönt att den fortfarande jäser!
2017-03-06: Sist jag mätte var SG 0.995! Det innebär 15%, smsken är tyvärr lite spritig nu. Doften är dock trevlig och honungen finns verkligen där. I nästa försök bör jag köra i glasdamejeannen på 3 liter, jässtoppa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar