mina ingredienser
|
Vatten upp till översta strecket på pinnen i mitten i Braumeistern, ingen lakning
|
86% Maris Otter (2 kg)
10% Havregryn (236 g) 4 % Vetemjöl (100 g tillsattes vid kokslut) |
20 g Southern Promise (11,4%) @ 30 minuter
50 g Cascade (6,9%) @ 5 minuter 50 g Nelson Sauvin @ (i jäshink) 40 g Chinook @ (i jäshink) Torrhumlas senare med mer humle |
S-04 torrjäst
5 ml kalciumklorid @ 33% (tillsattes i koket då jag glömde ha i den i mäsken) |
mina mäskningsraster
|
67°C i 40 minuter
|
70°C i 15 minuter
|
78°C i 5 minuter
|
mina värden
|
pre-boil volume: xx liter
pre-boil gravity: |
koktid: 30 minuter
|
volym i jäshink: 7,5 liter
post-boil gravity: 1.055
|
mitt jässchema
|
17-18°C i ca en vecka
|
Klorider ska visst bidra till en silkeslen munkänsla, men jag glömde mäska med dem så jag hade i det i koket istället, förhoppningsvis gör det skillnad.
Denna jäser jag bara en vecka för den ska nog drickas färsk.
2017-01-26: Det blev 19 flaskor som primades till 2 volymer kolsyra. FG var 1.14 inkl primingsockret. Den är grumlig och ljus och ser helt enkelt rätt ut. Smaken var också bra tror jag, väntar med spänning på kolsyran.
2017-03-05: Tyvärr är den mesta humlearomen borta nu, på grund av oxidering. Syret är nästa strid jag kommer att ta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar