mina ingredienser
|
? l/kg inmäskningsvatten
|
100% rågmalt (2 kg)
|
30g Saaz (?%) @60 minuter
40g Saaz (?%) @5 minuter |
WLP 830
|
mina mäskningsraster
|
67°C i 60 minuter
|
75°C i 10 minuter (mashout)
|
mina värden
|
pre-boil volume: xx liter
pre-boil gravity: 1.0xx |
koktid: 60 minuter
|
post-boil volume: xx liter
post-boil gravity: 1.045
|
mitt jässchema
|
10°C i 2 veckor
|
18°C i 2 dygn
|
kallkrasch
|
2016-06-03: Bryggningen gick utmärkt.
2016-06-29: Det märkliga med denna är att den är tjock, inte riktigt som nyponsoppa men nära. Smaken är intressant med råg-karaktären och inte alls för kraftfull. Det är just konsistensen som gör att denna inte funkar. Jag funderar ännu på om en betaglukanrast hade hjälpt vid mäskningen, men jag är skeptisk eftersom konsistensen var normal innan jäsningen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar