mina ingredienser
|
10,5 l inmäskningsvatten
|
100% Rökmalt från Bäl (2 kg)
|
20 g Saaz (3,3%) @60 minuter, 30 g Saaz (3,3%) @5 minuter
|
US 05
|
mina mäskningsraster
|
67°C i 60 minuter
|
78°C i 5 minuter (mashout)
|
mina värden
|
pre-boil volume:
pre-boil gravity: 8 brix |
koktid: 60 minuter
|
post-boil volume: 7,5 liter
post-boil gravity: 1.068
|
mitt jässchema
|
18°C i 2 veckor
|
2016-04-24: Bryggningen skedde på Emads lilla BM. Körde med humlepåsar. Efter kylning klämde jag ur all vört ur humlepåsarna så att jag fick med all beska och smak. Vörten smakade inte speciellt rökig faktiskt.
2016-05-14: Vid flasktappningen smakade ölet riktigt bra! Mycket stor rökighet som verkligen påminner om gotlandsdricke (inte alls konstigt då jag använt sån malt). Denna blir nog som en Schenkerla Rauchbier.
2016-06-21: Denna är riktigt rökig och blev kanon! Alla gillar ju inte denna, men det är en annan fråga.
2016-05-14: Vid flasktappningen smakade ölet riktigt bra! Mycket stor rökighet som verkligen påminner om gotlandsdricke (inte alls konstigt då jag använt sån malt). Denna blir nog som en Schenkerla Rauchbier.
2016-06-21: Denna är riktigt rökig och blev kanon! Alla gillar ju inte denna, men det är en annan fråga.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar