onsdag 24 april 2019

Vörtbryggning - 2019-04-22

mina ingredienser
21 liter inmäskningsvatten, 17 liter lakvatten
53 % Pilsnermalt (4,25 kg)
28 % Maris Otter (2,25 kg)
19 % Vetemalt (1,5 kg)
45 g Target (10%) @ 60 minuter
Jäst: 

mina mäskningsraster
67°C i 60 minuter 



mina värden
pre-boil volume:
pre-boil gravity: 1.0xx
koktid: 60 minuter
volym i jäshink: ca 23 liter
post-boil gravity: ca 1.074

mitt jässchema




2019-04-22: "vörtbryggning" kanske låter lite märkligt, men jag skriver så eftersom jag inte kommer att jäsa vörten direkt efter bryggningen och därför inte vet vad för slags öl det kommer bli. Jag tömmer skafferiet med den här bryggningen och vörten blir vad den blir. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar