mina ingredienser
|
21 liter inmäskningsvatten
|
95% Extra Pale Malt (5,84 kg)
5% Cara Malt (0,33 kg) |
27g Chinook @ 60 minuter
17g Ahtanum @ 60 minuter 27g Chinook @ 30 minuter 17g Ahtanum @ 30 minuter Protafloc @ 15 minuter 37g Chinook @ 10 minuter 17g Ahtanum @ 10 minuter 17g Simcoe @ 10 minuter 17g Nelson Sauvin @ 10 minuter 63g Chinook @ 5 dagar före flaskning 50g Ahtanum @ 5 dagar före flaskning 50g Simcoe @ 5 dagar före flaskning 27g Nelson Sauvin @ 5 dagar före flaskning 50g Cascade @ 5 dagar före flaskning 13g Amarillo @ 5 dagar före flaskning |
Wyeast 1056
|
mina mäskningsraster
|
66°C i 75 minuter
|
75°C i 0 minuter (mashout)
|
mina värden
|
pre-boil volume: xx liter
pre-boil gravity: 1.xxx |
koktid: 60 minuter
|
planerad volym i jäshink: 26 liter
planerad post-boil gravity: 1.053
|
mitt jässchema
|
19°C i 2 veckor
|
kallkrasch
|
2016-08-15: Eftersom Brewdog varit så generösa att de delat med sig av alla sina recept vill jag nu se hur nära jag kan komma deras flagskepp "Punk IPA". Brewdogs recept hittar man här: https://www.brewdog.com/diydog
Samtliga ingredienser gick att hitta på humle.se. Den kommersiella versionen är ju helt transparent och då är frågan om kallkrasch och protafloc räcker eller om jag också ska använda gelatin, det låter jag dock deltagarna avgöra på kursdagen.
2016-10-15: Trots en del missöden så gick bryggningen riktigt bra. Jag hade ingen våg så när vi tillsatte humlen blev det lite på känsla. Jag glömde att förbereda lakvatten så vi lakade med tappvarmvatten. För andra gången i rad så lyckades malt leta sig ner under falskbotten och fastnade i pumparna, detta måste jag lösa på nåt sätt. Stekstänkskyddet var dessutom ganska igensatt efter mäskningen även den här gången. Jästen som tillsattes hade odlats upp i två steg och var nog rejält pigg. Denna sats kommer få vara med om en flytt innan den tappas på flaskor den 3/12.
2016-11-20: Idag torrhumlade jag ölet.
2016-12-18: Denna blev riktigt bra! Jag har en känsla av att jag kommer spendera mer pengar på humle framöver för när det kommer till torrhumling är det bara att brassa på! Tyvärr har jag bara 5 liter, och är egentligen 3 av dessa tillhörande en av kursdeltagarna som inte kunde komma.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar